תשלום שדכנות על מסירת שמות בלבד

שאלה:

דמי שדכנות

היום דמי השדכנות נעים בין $770-$1000
כאשר בתמורה מקבלים רק שם של מועמד/מועמדת ואם ההורים מבררים ומבקשים להמשיך לפגישה השדכנית רק מתאמת פגישות בין 2 הצדדים.
לנו בבית יש מריבה שגובלת בשלום בית על הענין.
אישי לא מקבל את הקביעה השרירותית על שמות בלבד ושירותי משרד מינימלים.
הוא שואל ומקשה מה אם המחיר יעלה ויכפיל את עצמו?
האם גם על זה תהיה התשובה "זה חלק מהוצאות החתונה"?

נושא שני,
זה ענין של נזק.
מה עושים כאשר שדכנית בתהליך של השידוכים מוציאה שם רע על אחד הצדדים?
מה עושים, כאשר השדכנית משתפת את המשפחה המורחבת שלה בתהליך שידוכים שהיא מתעסקת עימו
ואחד מבני משפחתה מוציא שם רע/דיבה/לשון הרע ואומר שקרים?

האם צריך לשלם לה אם השידוך יסתיים ?
האם ההלכה מתירה זאת?
האם ההלכה מאפשרת לנו לתבוע אותה על נזק ושקרים וזליגת אינפורמציה?

איך בכלל מתמודדים מול זה במציאות מלבד לומר כפרת עוונות ויסורים מכפרים?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ידוע לי על שדכן שגובה תשלום על מסירת שמות בלבד. תשלום של שדכן מחויב רק אחרי שהשידוך הסתיים. יש שדכנים שגובים אחרי שלושה פגישות מחיר סמלי גם אם השידוך לא הסתיים. אבל לא מדובר בסכומים כאלו גדולים ולא בהצעת שמות. ולכן כדאי שתפנו לשדכנים אחרים.

כמו כן אין אפשרות לגבות תשלום על זליגת מידע, תפנו לשדכנים שאתם סומכים עליהם ושדכנים שגובים שכר הוגן.

בהצלחה.