שמן לשבת

שאלה:

אפשר להדליק נרות שבת בשמן למאור?

תשובה:

אפשר בהחלט, וכך עושים בהרבה מאוד בתים של בני תורה. כדאי להדר לראות ברכיבים שזה שמן זית, לפעמים זה סתם תערובת שמנים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמן זית לאכילה הוא לפחות מה שנקרא שמן זית זך, הם ודאי לא מתכוונים למה שהיה במקדש, אלא שהשמן עובר זיכוך והוא לא בכבישה קרה. אני התכוונתי להבדיל בין שמן למאור שלפעמים דולק פחות יפה משמן למאכל. אצלנו בבית מדליקים בשמן למאור.