קבלת שבת בתפילה – באיזה שלב?

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לדעת מתי אדם מקבל על עצמו את השבת בתפילת ערבית ?

תשובה:

שלום וברכה

למנהגנו שאנחנו אומרים לכה דודי, אמירת מזמור זה – כבר בתחילתו היא קבלת שבת. מה שאמרו הראשונים שאמירת ברכו היא קבלת שבת, הוא למי שלא אמר את המזמורים הנהוגים בזמנינו.

חשוב מאוד לציין, שבזמנינו בבתי הכנסת שבמקומות רבים מתפללים קבלת שבת לאחר השקיעה או מתחילים סמוך מאוד לשקיעה, מי שימתין ללכה דודי מפסיד מצות תוספת שבת שהיא חיוב גמור! ולכן, יש לקבל שבת קודם לכן, כמה דקות לפני השקיעה.

שבת שלום.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רסא סעי' ד ומשנה ברורה שם ס"ק לא, וערוך השלחן שם ס"ק טז, וע"ע ציץ אליעזר חי"ט סי' סט שהוא בתחילת לכה דודי, ולעומתו בהליכות שלמה תפילה פרק יד הערה ו שהוא באמירת בואי בשלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רק להבהיר כוונת הרב שהוא יפסיק את מצוות תוספת שבת, הייתי תחת הרושם שהשיעור המינימלי עכ"פ של תוספת שבת חל מאליו גם בלי קבלה, עד כמה שאין שיעור לתוספת מימילא הוא מקיים מצוות תוספת שבת?