ניכוי שכר דירה מחישוב מעשר כספים

שאלה:

שלום וברכה!
אני גר בשכירות, האם אני צריך לתת מעשר על כל הרווח החודשי, או שאני יכול לנקות דמי השכירות שאני משלם ולא לתת מעשר מזה

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא מנכים דמי שכירות כמו שלא מנכים את כל שאר צרכי הבית.

מקורות:

הברכי יוסף (יו”ד רמט,ה) הביא דברי הכנסת הגדולה שכתב שאפשר לנכות הוצאות ביתו, וחלק עליו. אך כדברי הכנסת הגדולה כתבו האבקת רוכל סימן ג’ והקיצור שולחן ערוך סי’ ל”ד ס”ד. וכך משמע גם בדברי האהבת חסד פי”ח אות ג’. אכן בשבט הלוי (ח”ה קלג,ד) כתב שמשמעות הפוסקים היא שלא כהכנסת הגדולה וכך ראוי לנהוג, אלא אם כן המצב דחוק. אלא שכתב שהוצאות הנדרשות לצורך העבודה מנכים מחישוב המעשר, וכאמור.

וראה שם שאנשים שפרנסתם דחוקה יעשו כהכנה”ג ויורידו הוצאות הבית וכו’ אבל בעלי פרנסה מרווחת יחמירו כהברכי יוסף, וכך המנהג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה על השאלה
    לא ברור אם מעשר חובה או לא
    גם לצד שזה חובה כפי שציינתם רוב דעות אומרים לחשב ולהפחית הוצאות
    אם נפחית הוצאות חשמל ומחיה בלבד כבר לא נשאר חוב למעשר
    מהיכי תיתי להורות לא כמו האהבת חסד?

  2. באהבת חסד זה לא חד משמעי, יש לפרש כוונתו שם שעל ידי החישוב הזה ידע כמה הרויח, ראה בדבריו היטב. ובכל מקרה דעת רוב הפוסקים להחמיר בזה, ראה ברכי יוסף שם, ערוך שהלחן סעי' ז, שו"ת בית דינו של שלמה מעשר אות טו, רשב"ץ ב קלא, וכאמור מדברי השבט הלוי.