מה ברכת טורטיה מבצק מעורב

שאלה:

מה מברכים על טורטיה שעשויה מ כ35% קמח חיטה ו 28% קמח תירס וכל השאר שמנים מלח מים וכו
וכן מה דין ברכתה כשמטגנים אותה?

תשובה:

שלום וברכה

הברכה נקבעת לפי הדגן ולא לפי התירס למרות שהוא רוב, וכפי הכלל של כל שיש בו מחמשת מיני דגן, אבל לגבי השאלה אם זה מזונות או המוציא, צריך לדעת כמה שמנים יש ביחס למים.

עד כמה שזה לחם, הטיגון אינו מפקיע ברכת המוציא, כיון שיש בו כזית, ראה שו"ע סי' קסח סעי' י ובמשנה ברורה שם.