הכנות לטהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב אני אמורה לטבול השבוע עוד כ 4 5 ימים ועליי לדעת דברים חשובים אם הסרתי פעם אחת עור יבש /עור קשה ברגל לפני שבוע אני לא רגילה לעשות את זה רק פעם אחת עשיתי וזה היה לפני שבוע מה הדין לגבי עכשיו ויש קצת עור קשה או יבש ומה לגבי שריטה קטנה שנוצרה לי ביד אין פצע או דם זה בעייתי ? ומה לגבי שיער ערווה שחי רגליים שאני כן רגילה להוריד אבל מפחדת להיפצע לפני הטבילה מה מומלץ להוריד ביום הטבילה לפני או אחרי ?

תשובה:

את העור הקשה שלא מקפידים עליו אין חיוב להוריד, את השריטה יש לרכך לפני הטבילה במים חמים ואם יש דם יבש שיורד בעדינות להוריד ואם לא אז זה טוב. שיער שאת רגילה להוריד יש להוריד בעדינות, אפשר יום קודם אם את חוששת להפצע.

ברכה והצלחה.