מוקצה – טלטול ציור בשבת

שאלה:

שלום לרב
רציתי לשאול אם מותר בשבת לטלטל כדי לראות ציורים שצוירו על קנווס או בלוק ציור, והאם יש חילוק בין אם הציור הושלם או שהוא באמצע התהליך?
ואם זה ציור ברמה גבוהה האם יש בזה מוקצה מחמת חסרון כיס, ואם אפשר בבקשה רציתי לדעת מה הטעם. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ציור אינו מוקצה, גם ציור ברמה גבוהה שעטוף היטב ולא קובעים לו עדיין מקום, הוא מיועד לדפדוף כזה וכך מתנהגים איתו בחול, נראה לי שאינו מוקצה מחמת חסרון כיס. אבל לאחר שהוא ממוסגר בזכוכית ותולים אותו במקום מסויים, הוא כמו מוקצה מחמת חסרון כיס ואסור לטלטלו.