ברכה על פיצה / דחיית הגר

שאלה:

צהרים טובים לכבוד הרב,
*)אדם שבטעות שם בעיסה של פיצה כוס סוכר(במקום 3 כפות) וכשטועמים את העיסה זה לא טעם לחם אלא קצת מתקתק, מה ברכתו בכה"ג?

*)לעניין גיור, האם כיום גם כשגוי בא לב"ד להתגייר אומרים לא – שעדיף לו שלא?

תשובה:

שלום וברכה

1. באופן כללי זו בהחלט סיבה להיות מזונות, וכך נוהגים בכמה מערכות כשרות, אלא שיש לדון בזה כפי שהארכתי כאן.

2. בהחלט, ההלכה לדחות את הגר כמה פעמים קיימת גם היום והיא נדרשת כחלק מבחינת רצינות כוונותיו.