הניחו ליד פתח ביתי חפץ שלא שייך לי

שאלה:

שלום כבוד הרב
מחוץ לדלת של הבית שלי שמו אריזה של משחק ללא פרטים מזהים
ואין לי מושג מי הניח. הנחתי שהביאו למשפחה
מהדרום שמתארחת בבנין שלנו. כשפניתי לדירה הסתבר שהם עזבו ולדיירים אין קשר אליהם.
מה עושים עם המשחק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אכן מסתבר שהחפץ מיועד לתושבי הדרום, וכיון שנתרם לתושבי הדרום, אתה יכול להעביר את זה לתושב אחר מהדרום, כיון שזה נתרם למטרת עזרה לתושבי הדרום, יש למסור את המוצר לאחד מתושבי הדרום שפונו מבתיהם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפג ס"ג. ובשו"ע יו"ד סימן רנג ס"ו שאם אספו צדקה למטרה מסוימת או לעני מסוים ונשאר כסף, יעבירו את הכסף למטרה זו לעני אחר. וכ"ש כאן שלא זכה בו עני מסוים יש להעביר את המוצר לאותה מטרה שתרמו.