ספק ברכת הריח על בושם / שותה כל היום מתי מברך?

שאלה:

שלום רב
1. קראתי שיש ספק לברך על בושם כי צריך לדעת האם הוא מכיל הרבה מים- לא מברכים.האם ניתן לברך מיני בשמין על בושם שמצוי היום כפרפיום/אודטואלט או שגם עליהם יש ספק?
2. אם יש לי בקבוק מים גדול ואני שותה ממנו לגימות גדולות כרביעית- יש לברך ברכה אחרונה או מאחר ובדעתי להמשיך לשתות מאוחר יותר- מברכים רק כשהבקבוק מסתיים?
3. לעניין בקבוק המים. אם אני שותה ממנו במהלך מס' שעות האם בכל פעם שיצאתי צהחדר וחזרתי ושתיתי אני צריכה לברך ברכה ראשונה או להסתפק בברכה אחת על הבקבוק מים?
תודה

תשובה:

1. הנושא אינו ריבוי המים, אלא שבדרך כלל מדובר במשהו סינטטי כימי ולא בריח צמחים טבעי, ולכן  אין לברך.

2. עסקנו בשאלה זו פעמים רבות כאן באתר, ראי למשל כאן.

3. שינוי מקום הוא רק ביציאה מהבית החוצה ולא ביציאה מחדר לחדר באותו הבית, אבל ראי בקישור הנ"ל.

שבוע טוב ומבורך.

מקורות:

1. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק סא הערה לב, אבני ישפה ח"ב סי' טז.