לקחת הלוואה כדי לשפר את המצב

שאלה:

היי כבוד הרב אני ובעלי בחובות גבוהים מאז שהתחתנו , ועכשיו בשעה טובה ילדתי בת ואני נשארת בבית איתה ובעלי המפרנס היחיד , ועכשיו יש מלחמה אז יש פחות שעות בעבודה , חשבתי לקחת הלוואה כדי לסדר קצת מהמצב , אבל השאלה שלי אם זה יהיה בסדר ולא יראה חוסר אמונה בבורא עולם ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתם לוקחים הלוואה כדי לכסות את החובות או כדי להסתדר בתקופה זו, ואתם רואים סיכוי סביר שתוכלו להחזיר את ההלוואה ולהתמודד עם החובות, מותר לכם לקחת הלוואה כדי להתאושש. אם לא ברור לכם איך תחזירו את ההלוואה, והלוואה הנוספת רק תגרור לחוב נוסף עדיף שלא לקחת הלוואה אלא להתמודד עם המצב הקיים ולהתפלל ולהאמין שהמצב ישתפר.

בהצלחה ועושר רב.

נ.ב. אולי תקבלו עליכם קבלה שסגולה לעושר קבלות שמובאות בחז"ל. א. לברך ברכת המזון מתוך ברכון. ב. להקדים את כניסת השבת בכמה דקות.