ביטול שבת בעקבות המלחמה

שאלה:

הזמנו וילה ביישוב יסודות לשבת משפחתית. שילמנו מקדמה ע״ס שליש מכל העלות.
כעת ביטלנו את ההזמנה בעקבות המלחמה.
בעל הוילה טוען שאינו חייב להחזיר את המקדמה כיון שאנחנו ביטלנו .
האם צודק בטענתו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

ביטול שכירות בעקבות מלחמה נחשב למכת מדינה, ונחלקו הפוסקים כשיש מכת מדינה על מי ההפסד – אם רק על המשכיר או על שניהם. ולכן אם לא הייתם משלמים, אתם לא חייבים לשלם. ואם שילמתם לא ניתן להוציא רק מה שמעבר לחצי מהשכירות. ומאחר ושילמתם שליש לא ניתן לבקש החזר על השליש ששילמתם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.