פיצוץ בצנרת בפיצול הצנרת לפני השעון

שאלה:

שלום הרב
יש לנו פיצוץ בצינור של המים . יש צינור מים ראשי המזרים מים לכל הבלוק (3 כניסות שבכל אחת 6 דיירים) הפיצוץ הוא בזרוע שמביא מים ל-3 דיירים אבל כל הבלוק משלם כרגע את המים הזורמים כי זה יורד מהצנרת הראשית. מי אמור לשלם את התיקון האם השלושה בלבד שהם בעצם נהנים מזרוע זו או כל הבלוק מכיוון שזה לפני השעונים של ה-3 האלה.(אינסטלטורים יש אומרים כך ויש או' כך)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

תיקון הצנרת בזרוע שמתחלק לשלושה דיירים מוטל על שלושת הדיירים בלבד ולא על כל דיירי המשותף.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ספר ועד הבית בהלכה עמוד קסט שאלה כ. שאחרי שהצינור מתחלק דינו כצינור פרטי ולא כמשותף, ולכן רק בעל הצינור משלם, למרות שהמים שזורמים יורד מהשעון המשותף. וגם לפי חוק תרבות הדיור שאחרי פיצול הצינור התשלום רק על בעל הצינור. ולכן כאן רק שלושת הדיירים ישלמו.