תשלום חשמל לכמה דיירים שהתחלפו

שאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב
תשלום חשבון חשמל של חודשיים 800 ש"ח
בדירה דר 9 ימים ראובן. מכר את הדירה לשמעון שהיה ברשותו הדירה 35 ימים, מתוכם 10 ימים עבדו שיפוצניקים בדירה ו25 ימים הייתה ריקה (מלבד כניסות בודדות עם שימוש מועט מאוד של חשמל)
ולאחר מכן נכנס שוכר – לוי -לדירה ששהה בה 20 ימים. לציין שלוי ובנו עובדים בבית וצורכים הרבה חשמל במשך כל היום.

לוי רוצה לחלק את חשבון החשמל לפי יחס הימים, ואילו שמעון טוען שצריך לחלק לפי צריכה מאחר והדירה הייתה ריקה 25 ימים.
נודה לפסק הרב
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לחלק את התשלום לפי ימי צריכה ולא לפי ימי החודש. גם כשמשלמים לפי ימי צריכה אם ברור שאחד צרך יותר חשמל יצטרך לשלם יותר, אבל אם קשה לאמוד את הדברים מחלקים לפי ימי צריכה.

בהצלחה.