להכנס למופע בלי לשלם

שאלה:

האם אחרי שנגמרו כל הכרטיסים שנמכרו כולם מותר להכנס למופע, ( ובאמת אם היה נשאר כרטיסים היה קונה כרטיס במחיר מלא ) שלכאורה לא מפסיד אותם ממון, או שעצם כניסה בלי רשות למקום יש בזה בעיה או סיבה אחרת ?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להיכנס למופע ללא תשלום – גם אם נגמרו הכרטיסים אם אין הסכמה בפירוש אסור להיכנס.

בהצלחה.

מקורות:

בדין זה נהנה אם אומר מפורש צא, חייב לשלם ולא אומרים זה נהנה וזה חסר, כמבואר בשו"ע סימן שסג. ולכן כל מופע בתשלום נחשב שאומר צא, וכן נחשב ששכר את המקום עבור הציבור ולכן אין להיכנס ללא תשלום גם אם אין אפשרות להיכנס, ובפרט שיתכן שלא רוצה שיכנסו למופע בחינם אולי יפסיד שלא יבואו במופע אחר.