שכר על סיוע לדבר עבירה

שאלה:

שלום וברכה לרב, בעברי הייתי שליח במסעדה שמחטיאה את הרבים, שמתי לב חודש שעבר שלא קיבלתי את המשכורת לבנק כמו שאני אמור לקבל אוטומטי שמגיע התאריך, האם יש עניין מצד יראת שמיים לוותר על הכסף שכך השם רצה ולא להיכנס לעניין ולקבל את מה שמגיע לי כביכול? או שאין שום עניין לוותר על זה ועליי כן להיכנס לזה ולקבל את מה שמגיע לי? תודה רבה חג שמח

תשובה:

אינני יודע במה מדובר, אבל בהנחה שאלו מאכלי טריפה, אזי ראשית אסור לעבוד שם זה ברור. אבל אחרי שעבדת שם מותר לך לקחת את השכר, ועוד יש לצרף בזה את שיטת הסוברים שאין איסור לפני עיור בישראל מומר, יעוי' בש"ך סי' קנ"א סק"ו, וכשיכול לקנות במקום אחר אין איסור , אמנם דעת המשנה למלך שצריך שיוכל לקנות מנכרי ולא מישראל אחר באיסור וכן פסק באור לציון חלק ב פרק מ"ג אות ב' ע"ש בהערה.

בשורות טובות.