שינה בסוכה במקום שמצוי עכברים וחולדות

שאלה:

שלום לאחרונה הופיעו לנו בבניין עכברים וחולדות שנכנסו לתוך חדר מדרגות ובחצר, וגם באזור הקרוב למיקום הסוכה, השאלה היא אנו מחויבים לישון בסוכה במקום שמצוי עכברים וחולדות, כי העכברים יכולים לקפוץ בלילה בעת השינה ולנשוך וכידוע העכברים יכולים להעביר את מחלת הדבר, היה מדביר , אך עדיין כנראה יש עכברים בבניין ובשכונה . (אציין שאנחנו לא גרים בבני ברק אלא באחד מערי המרכז והשרון). האם יש לקחת את הסיכון ובכל אופן לישון בסוכה בברכה חג שמח ומשמח

תשובה:

אם מבחינתך אתה מרגיש בסדר לישון שם ולא מפחד ותרדם שם כמו שצריך בודאי תישן הסוכה. איכשהוא לא נראה לי שיש סיכוי סביר שיהיו בסוכה, וגם מאוד נדיר שעכברים מתרבים לבני אדם, בודאי לבוגרים.

אם זה גורם לך צער ונדודי שינה, יש כאן בעיה, שסוכה שאינה ראויה לשינה נחלקו הפוסקים אם היא כשרה לאכילה, לכן כדאי לחשוב בהתאם למצב היכן למקם את הסוכה באופן שתהיה ראויה לך לשינה ולאכילה כאחד.