לרכוש באתר כקונה יפני ולקבל מחיר זול

שאלה:

שלום הרב,
יש אתר מחול של מוצרי קוסמטיקה ויש איזשהו טריק שאם מזינים בהגדרות של האתר מטבע יפני במקום שקל המחירים יותר מוזלים. (כמובן שהם עדיין רואים שהמשלוח לישראל) האם יש בעיה לעשות את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא מכיר את הדברים, אבל כלל הדברים, אם האתר נותנים אופציה לקנות במטבע יפני, מותר לקנות במחיר מוזל במטבע יפני, למרות שהקונה הוא בישראל, כיון שיש אפשרות לקנות בצורה כזו. אם זה טריק שלא לפי האופציות של האתר ,אלא מצליחים להערים על ידי קוד מוזר וכו' אסור.

בהצלחה.