נדרים

שאלה:

כעסתי על הבן זוג שלי ואמרתי שאני נודרת שאני לא יחזור יותר לבית שלו ועכשיו אנחנו בסדר ואני לא יכולה ללכת אליו בגלל שנדרתי באמא שלי ואני לא יכולה ללכת לבית כנסת כי כולם שם גברים ביום יום

תשובה:

שלום וברכה

כמובן בלי התרת נדרים אי אפשר, אבל יש לזכור שהיהדות בכלל אוסרת על קשר זוגי שלא על ידי נישואין כדת ישראל ושמירת טהרה, כך שאם אתם נפגשים לצורך בחינת נישואין ותוך שמירת נגיעה, זה בסדר [כמובן אחרי התרת הנדר כדין] אבל אם זו לא המטרה וזה לא הענין, אזי הקשר הזה אסור בלאו הכי.

בשורות טובות.