נר ששבת במוצאי יום כיפור

שאלה:

מתי שחל מוצאי כיפור צריך נר ששבת

תשובה:

מברכים מאורי האש במוצאי יום כיפור על נר ששבת. המהודר יותר הוא לצרף את הנר הזה לנר שהודלק ממנו עתה ולברך על שניהם יחד, כיון שיש מעלה בנר החדש שהודלק כדי להאיר, ויש מעלה בנר הקודם שהוא נר ששבת ועל ידי הצירוף מרווחים את שתי המעלות. אבל גם אם לא נוח לברך עליו אפשר לברך רק על הנר שהודלק ממנו וכן נוהגים.

מקורות:

ראה רמ"א סי' תרכד ואשל אברהם בוטשאטש ומה שכתב בזה בשו"ת אגרות משה ח"ד סי' קכב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחדד את שאלתי הראשונית. מדובר על נר שהודלק כדי להאיר (כפי שצריך לעשות לפי ההלכה). ושאלתי היא, האם יש עניין להצמיד גפרור כדי שיהיה כאבוקה במוצאי יום כיפור הנוכחי?