יהודי שאינו שומר מצוות ונגע בלחם

שאלה:

שלום וברכה

שמעתי שאם יהודי שלא שומר מצוות ולא נטל ידיים בבוקר נגע בלחם ולצטרך העניין לדוגמה עובד במכולת וסידר חלה של שבת על המדף בידיים חשופות, יש בעיה לקדש עם לחם כזה?

מקווה ששאלתי מובנת,
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לאכול מהלחם הזה ואין חשש.

ראשית יש סוברים שלהסרת רוח רעה כלי אינו מעכב ומן הסתם רחץ ידין כמה פעמים היום, ראה בית יוסף סי' ד. שנית, מאכל שלא ניתן לרוחצו מותר לאוכלו גם אם נגעו בו ללא נטילה, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סימן ד.

שבת שלום.