ביומו תתן שכרו במקח וממכר

שאלה:

שלום הרב,
בעניין 'ביומו תתן שכרו' הבנתי שזה רק ביחס לשכיר, א"כ מה נחשב זה שאני משלם כיום מוכר באותו היום(היש בזה מצוה/חיוב כלשהוא)?

אם השכיר מחל למעביד שישלם בסוף השבוע האם גם בכה"ג מקיים המצווה?

תשובה:

שלום וברכה,

מצוות ביומו תתן שכרו נאמר על שכר פועלים או שכירות מטלטלים, ובשכירות קרקעות יש מחלוקת אם יש את המצווה הזו. אבל בקנייה אין את המצווה הזו, ויש חובה לשלם עבור הקנייה שאם לא משלם עובר בגזל אבל לא באיסור הנ"ל.

אם השכיר מחל על התשלום בזמן אין את האיסור של לא תלין ואין את המצווה של ביומו תתן שכרו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלט ס"א.