השתתפות עם חברה בסבל

שאלה:

1. בחורה צעירה שיש לחברתה אלופציה – נשירת שיער חזקה הגורמת לקרחות קטנות בראש. היא רוצה להסתפר יחד איתה ולעשות קרחת בכל הראש ?
2. לבחורה מודרנית עד איזה גיל אפשר ללכת בלי גרביים, ומה עם יש חצאית ארוכה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אני מאוד מתפעל מהנכונות הזו של החברה, זה מדהים! אבל אני חושב שזו לא הדרך הנכונה, עם כל הכאב על ההתמודדות הזו של החברה, שיער לנערה זה נושא מאוד משמעותי מכמה בחינות, אפשר לתמוך ולעודד ולשמח וכו', אבל לא נכון לעשות קרחת. במידה מסויימת, חלק מהבגרות זה גם להבין שיש קשיים בחיים, ויש לתת את הגבול בין תמיכה השתתפות כאב משותף ועוד שהם דברים חיוביים, לבין תחושת הצורך לקחת את הסבל על עצמך ממש.

2. אינני יודע מזה בחורה מודרנית, בחורה יהודיה חייבת ללכת עם גבריים חוץ לביתה, כיון שכך היום מנהג נשים כשרות.

שיהיו בשורות טובות וה' יאמר לצרותינו די.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין כזה דבר בחורה שלא אכפת לה שיהיה לה קרחת, היא פשוט מרחמת עליה ומוכנה לעשות זאת עבורה, אולי אפילו רוצה לעשות זאת, אבל בדיוק לגבי זה אני אומר שלא זו הדרך הנכונה.