חתונה חילונית

שאלה:

שלום רב,
אני עוה״ד במשרד בו אני החרדי היחיד, מישהי מהעבודה מתחתנת והזמינה את כל המשרד, האם מותר לי ללכת לארוע כזה? בנוסף, האולם הוא לא כשר, האם זה מחמיר את הסיטואציה?
מבחינתי לא ללכת, רק אני חושש שהדעת תורה בענין, היא ללכת ולכבד ולהיעלם.
מה דעת כבוד הרב?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את מערכת הקשרים הצורך והסיטואציה, אבל אם הנימוס מחייב השתתפות, אפשר להגיח לכמה דקות לומר מזל טוב ולהעלם. לבביות וברכות המראות על השתתפות כנה, נותנות המון גם אם בפועל נכחת רק רגע אחד.

אבל כמובן רק אם יש צורך משמעותי.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם האולם לא כשר- אז הם לא התחתנו דרך הרבנות, ולכן הרב של החתונה חייב להיות רפורמי או קונסרבטיבי או חילוני למהדרין, מה שנקרא חתונה אלטרנטיבית. צריך לחשוב שוב אם כדאי בכלל לחזק ידי עוברי עבירה. לא מדובר פה סתם על חתונה של זוג חילוני.