לחפש עבודה באלול? או לשבת ללמוד?

שאלה:

איני עובד כעת. ומצד שני אני מחפש עבודה אך לא מוצא. ורוצה אולי להתחיל ללמוד משהו. השאלה אם אלול זה הזמן המתאים או לסחוב אחרי החגים?
בפרט שבזמן הזה שלא עובד ולא לומד. אז כן משתדל לעסוק ברוחני

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מאוד מורכבת, זה תלוי מה מצבך הכלכלי ואם יש דוקא עכשיו הזדמנויות שאין אחרי החגים, קשה לילהשיב, באמת הכל לפי העין, לפי הצורך ולפי היכולת. ברור שאם יש אפשרות להניח הכל וללמוד תורה בחודש אלול זו הכנה נפלאה לימים הנוראים.

זכור לטוב הרב אברהם רביץ זצ"ל חבר הכנסת מטעם יהדות התורה, שהיה תלמיד חכם, ובחודש אלול שהכנסת בפגרה, היה עוזב את ביתו ומסתופף בצל הישיבה [היו שנים שבישיבת חברון והיו אף שנים שנסע לישיבת תפרח, מה שכלל גם שינה במקום] והיה לומד בהתמדה כנער צעיר שלושה סדרים ביום…

שבת שלום ומבורך.