להעביר כספי גן לגן אחר

שאלה:

שלום רב
אני גננת בגן של משרד החינוך, בכל שנה נכנס תקציב שנתי מהרשות המקומית לחשבון הבנק של הגן.
הגננת משמשת כגזבר הבלעדי על הקופה.
במהלך השנה האחרונה התנהלתי באופן מחושב כלכלית על מנת שישאר לי סכום כסף בחשבון הגן כדי שאוכל מיד בתחילת השנה לצייד את הגן בכל הנצרך ולא אזדקק להמתין עד שיכנס התקציב השנתי.
כעת התברר לי שאני מועברת לגן אחר שאף הוא תחת אותה הרשות של הגן הקודם.
האם מותר לי להשתמש בכסף שנשאר בקופה של הגן הקודם לצורך קניות לגן החדש?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף מועבר לגן מסוים – מספר סמל מסוים, ולכן אסור להעביר כספים מגן זה לגן אחר אם זה באותה רשת. העובדה שרכשת בצורה מחושבת והשארת כסף לשנת הלימודים הבאה, לא מועילה להעביר כספים מגן אחד לגן אחר. והגננת הבאה שתיכנס לגן במקומך היא אמורה לקבל את הכסף הנותר.

אלא שתוכלי שאם המנכ"ל הרשת יתיר לך להעביר את הכסף מהגן הקודם לגן הנוכחי שאליו את עוברת, יהיה מותר לך להעביר את הכסף לגן השני. כיון שיש סמכות למנכ"ל של הרשת להחליט על הנעשה בגנים.

בהצלחה.