סוכן שמצא עסקה משתלמת ללקוח – חייב להודיעו?

שאלה:

סוכן ביטוח שהתבקש למצוא פוליסה טובה לחברו בשביל רכבי החברה .
לאחר שהוא שלח לכמה חברות ביטוח וסוכנים קיבל את כל ההצעות המחיר והשיב לחברו את ההצעה הכי טובה וזולה שמצא .
החבר התרצה לסגור על הפוליסה .
כעבור חודש אחד מהסוכנים שולח לסוכן ביטוח הצעה טובה וממש זולה בפער של 40 אחוז.

שאלתו בנפשו של הסוכן ביטוח
1. האם עליו מצד הדין לעדכן את חברו על פוליסה זו ועי"כ נראה שיבטל את הפוליסה עם אותו חברה ויצטרך להשיב את כספי התמלוגים שקיבל מהחברה שסגרו עימו בתחילה ? ועוד שגם ע״י כך יפסיד גם את הסוכן של החברה מהתמלוגים דבר שגם עלול לגרום לו סכסוך ביחסי העבודה העתידיים .
2. גם אם לא חייב מצד הדין האם יש בזה מידת ועשית הישר והטוב?
כיוון שלמעשה הוא ביצע את השליחות ובתיווך העיסקה כדין בשעתו ורק לאחר שבוצע הקנין והעסקה נודע שיש הצעה טובה בהרבה .או שיש לומר שלא נגמר העיסקה לגמרי כיון שידוע שתמיד אפשר לבטל ולהחליף ועוד שהחבר שהוא סוכן ביטוח נשאר הנציג לטפל בעיסקה הזאת בהמשך על הצד שיקרה משהו או לכל ענין אחר ולכן נשאר החיוב שלו לדאוג לו. לתיקוני שדרתיך ולא לעיוותה .
(אך אומנם זה טוב לחבר בעל חברת רכבים אבל מפסיד את החבר בעל הסוכנות ביטוח בהרבה כסף )

תשובה:

שלום וברכה,

העבודה של הסוכן לייעץ ללקוח את העסקה המשתלמת באותה העת. וללוות אותו אח"כ אם יצטרך שרות. אחרי שהלקוח חתם עסקה עם חברה הסוכן לא אמור להעביר את הלקוח מחברה לחברה כדי לחסוך לו בהוצאות, אחרי שהסוכן הביא לו את העסקה המשתלמת גמר איתו את העסקה, ואם הלקוח חפץ בעסקה משתלמת אחרת, עליו לעשות זאת לבדו.

ולכן אתה לא חייב להודיע ללקוח על החברה שמציעה לך הצעה אחרת טובה, ובפרט שזה עלול לההפסיד לך.

בהצלחה.