מסכת נדה בחוק לישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב.

בספר "חוק לישראל", בחלקים של לימוד הגמרא (או משניות), יש לפעמים מאמרי חז"ל שנמצאים במסכת נדה.
ושמעתי מרב אחד שאמר שהרב חיים מוולוז׳ין לא רצה שתלמידי הישיבה שלו ילמדו במסכת נדה (בגמרא לפחות) לפני החתונה, כי זה יכול לגרום להם הרהורים רעים.
אבל בחוק לישראל, זה לא אני שמחליט ללמוד גמרא או משניות ממסכת נדה, אלא הספר נערך ככה, ויש פעמים שמדובר למשל במסכתות ברכות, שבת, בבא קמא, זבחים… ויש פעמים שמדובר במסכת נדה או מקואות וכדומה.

האם מישהו לא נשוי רשאי ללמוד בחלקים הללו ממסכת נדה (או מקואות, וכדומה) שבתוך סדרת חוק לישראל, או הוא צריך ללמוד בגמרות אחרות או במשניות אחרות?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אין כל בעיה, אתה יכול ללמוד את החוק לישראל בצורה מסודרת, שם זה לימוד מהיר ואקראי יותר ואין חשש. הרעיון היה שלא ישבו על הסוגיא במשך כל היום לאורך חודשים ארוכים, וגם זה לא איסור כמובן.

הצטרף לדיון

תגובה 1