תפילה בבית החולים בימים נוראים

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
מנין בבי"ח בחגים האם ניתן להסתפק רק בחזרת הש"ץ ללא תפילת לחש?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין מקום לכך כלל, משום שאתה בעצם מסתכל על נתח מאוד ספציפי של אנשים, אבל המנין בהחלט מורכב מאנשים שחלקם כן רוצה להתפלל כרגיל, וכן מסוגל לעוד כמה דקות הללו, ואיך אפשר "לגנוב" מהם את התפילה. אני מניח שמי שכבר בא לבית הכנסת זה לא מאוד משנה לו עוד כמה דקות. אם כי נכון הדבר שאף שבבתי הכנסת נהוג להאריך מאוד בתפילת הלחש, בבית החולים החזן לא יאריך, אלא יתן 10 דקות לכל היותר בשחרית מנחה וערבית, ובתפילת מוסף לכל היותר רבע שעה לתפילת לחש.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רמב"ם פ"ח מהל' תפילה ונ"כ ה"י כתב:
    "במה דברים אמורים בשאר ימות השנה חוץ מראש השנה ויוה"כ של שנת היובל, אבל בשני ימים אלו שליח ציבור מוציא את היודע כשם שמוציא מי שאינו יודע מפני שהם ברכות י ארוכות ואין רוב היודעים אותן יכולין לכוון דעתן כשליח ציבור, לפיכך אם רצה היודע לסמוך בשני ימים אלו על תפלת ש"ץ להוציאו ידי חובתו הרשות בידו.