מזוזות בבית מיועד להריסה – המשך

שאלה:

שלום הרב, קניתי מזוזות לבית שכור שאני עוזב ושהולכים להרוס, והבנתי שאני צריך להוציא אותן ולהשתדל לתת לגמ"ח.
חבר חילוני עובר מחר לדירה משלו, ושעוד שנה בערך גם הולכים להרוס, שאין בה מזוזות. אין לי בעיה לתת לו אותן, כי אולי אין שם וגם כי אמנם זה לא עקרוני לו, אבל אין לו בעיה שאתקין שם אם זה חשוב לי. העניין הוא שאני לא רוצה לקחת עליהן אחריות לעוד שנה. ואין לי ודאות מה יהיה. אני לא בטוח שיהיה לו חשוב להסיר אותן ולשמור עליהן עוד שנה, ומה יהיה איתן. להתקין ולתת לו, או למסור אותן לגמ"ח?

תשובה:

בודאי כדאי לזכות אותו במצוה זו, נראה שבלעדיך הוא פשוט לא יקבע מזוזה! זה חשוב מגמ"ח.

חברך בודאי איש הגון, תגיד לו שזו השאלה בלבד, ולכן אתה מבקש אותן חזרה לפני ההריסה.

גם אם היהדות לא חשובה לו, ההגינות שלו חשובה לו וכיון שאלו מזוזות שלך ואתה רוצה אותן בחזרה הוא יחזיר לך.

תזכה למצוות.