לא יודעת ממי לויתי

שאלה:

לוויתי 10 שח מחברה מהקבוצה שלי בלימודים לא יודעת ממי לקחתי (מתוך 90 בנות) ולא בטוחה שהחזרתי, מה לעשות?

תשובה:

אם את לא זוכרת אם פרעת את החוב, אין חובת תשלומים. במקרה שלך שאת לא יודעת ממי לווית גם אם את בטוחה שלא החזרת אין מה לעשות כיון שאת לא זוכרת ממי לווית. ולהבא יש להקפיד לרשות כל הלוואה כדי שלא לשכוח ממי לוו ולא לשכוח לפרוע את החוב.

מקורות:

אם את לא זוכרת אם פרעת את החוב, אין חובת תשלומים. כמבואר בשו"ע סימן עה סעיף ט – י שאם טוען איני יודע אם פרעתיך ואין הלה תובעו פטור, ואם בא לצי"ש חייב לשלם.