לא זכור כמה לוויתי

שאלה:

יש לי כמה חברות שאני לוויתי מהם נסיעה באוטובוסים, אני לא זוכרת איזה נסיעה בדיוק שלמו בשבילי ולכן לא יודעת מה הסכום שאני חייבת להם, מה לעשות? כמה להחזיר?

תשובה:

שלום וברכה,

מה שודאי את חייבת את צריכה לשלם ומה שאת מסתפקת את לא חייבת לשלם, אבל אם את יכולה לשאול את החברות כמה את חייבת את צריכה לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן עה סעיף יח חייב לחברו ולא יודע כמה חייב ישלם את מה שהוא ודאי חייב ועל השאר י"א שחייב לצי"ש ויש אומרים שפטור לגמרי ואף לצי"ש אינו חייב, והש"ך שם פסק שפטור גם לצי"ש.