תפילה כנגד אדם העומד עם פניו למתפלל

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אדם העומד עם הפנים למתפללים עם הגב לארון ספר תורה. האם יש בעיה להתפלל כנגדו ?(שהרי נראה ככה שהמתפלל מתפלל אליו) תודה.

תשובה:

לא הוזכרה בעיה כזו בפוסקים. מה שהובא הוא רק שני אופנים – כאשר הוא יושב לפני המתפלל אפילו בריחוק רב, ראה סי' קב, וכשהוא אביו או רבו שמתוך יחס של כבו טבעי שיש לו אליו זה עשוי להראות כך, ראה סוף סימן צ. באופן כללי לא ראוי לעמוד כך כנגד המתפללים, זה מבלבל את הכוונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש גם רבנים שעומדים אם הפנים לציבור בפסוקי דזמרה וכו..
    אם מופיע אדם כזה באקראי שפתאום עומד אם הפנים לציבור מותר לבקש ממנו להסתובב? או עדיף פשוט לעבור למקום אחר שלא כנגד הפנים שלו?