מקווה לפני התפילה / ספר חובת התלמידים

שאלה:

שלום וברכה.
1. האם ספר חובת התלמידים טוב כהכנה לראש השנה ?
2. תפילת הנץ אצלינו בשעה5 וחצי. והמקווה נפתח גם בשעה הזו.
השאלה האם לכתחילה אפשר "לטבול" במקלחת ולהתפלל בשעה 5 וחצי
או ללכת למקווה ולהתפלל בשעה 7.?

תשובה:

שלום וברכה

1. הספר מעולה ובונה מאוד את האישיות התורנית. בהצלחה רבה.

2. ראשית הייתי מציע לנסות לפתור את הבעיה, אולי תוכל לקבל מפתח ולפתוח את המקום עשר דקות קודם? על כמה דקות תמיד ניתן לדבר עם אנשים. במידה וזה לא אפשרי, אם מדובר בטבילת עזרא, כדאי שלא לבטל טבילה זו, ותשעה קבין במקלחת אינו כל כך לכתחילה וגם אופן עשיית טהרה זו יש בה חילוקי דעות שונים, אבל אינני יודע מה היכולות שלך, לדחות את התפילה בשעה וחצי זה משהו דרמטי בכל סדר היום. אם זו לא טבלת עזרא אלא סתם הנהגה לטבול כל יום לפני התפילה כמנהג החסידים, יש יותר להקל בה. והכל לפי הענין ולפי היכולות שלך.

תזכה שיתקבלו תפילותיך לטובה ולברכה לפני אדון כל.

מקורות:

באופן עקרוני תשעה קבין, צריכים להיות בשפיכה אחת. אולם הפוסקים דנו האם אפשר לעשות תשעה קבין ע"י מקלחת רציפה. ראה בשו"ת שבט הלוי (ח"א סי' כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע"י מקלחת. כך גם בשו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עדיף תפילת ותיקין, אבל לא התרשמתי שמדובר כאן בתפילת ותיקין אלא במנין קבוע בשעה 5:30, אם כדבריך אז ודאי תפילת ותיקין קודמת.