זיפות גג

שאלה:

שלום הרב. אנחנו גרים בבניין שיש בו דירות בטאבו בלבד ללא הצמדה של גג/ חניה וכד'. בקומה האחרונה יש 3 דירות. אחד השכנים בנה לעצמו יחידת דיור להשכרה, השני מכר את הדירה למשפחה אחת ואת הגג למשפחה אחרת בטאבו משותף, והשלישי לא עשה כלום, ה2 הראשונים ביקשו רשות רק מרוב השכנים ולא מכולם, ואמרו שרוצים להרחיב לעצמם את דירתם, לא לעשות עסקים רווחיים, ולא ריבוי דיירים. לאחר מכן נודע שעשו מה שעשו בהערמה. כעת התעורר צורך לזפת את הגג מעל הדירה של השכן השלישי שנחשב כציבורי. וחלק מהשכנים בקומות הנמוכות מבקשים ממנו שיחתום שאינו מתכוון לקחת את גג לעצמו כמו שעשו קודמיו. והוא טוען שכרגע הגג הוא ציבורי וכולם צריכים להשתתף בהוצאות הזיפות ואינו מוכן לומר מה יעשה בעתיד. האם עלינו השכנים בקומות הנמוכות לשלם? למרות שייתכן שהוא ייקח לעצמו את הגג בעתיד כמו שהשתמע מדבריו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הגג הוא משותף חייבים כל השכנים לתקן את הזיפות של הגג, והשכן העליון לא יכול לבנות על הגג אלא באישור השכנים, והשכנים יחליטו אח"כ אם להסכים לו לבנות ואם מוכנים לתת לו בחינם. אם יש לשכן זכות לבנות ללא אישור הדיירים, פירושו של דבר שהגג פרטי של הדייר העליון, וממילא חייב העליון לתקן את הזיפות לבדו.

בהצלחה.