תפילה במנין אחרי חצות היום?

שאלה:

אשמח לשמוע כאשר אני נמצא במצב של חוסר ברירה , מה עדיף תפילה במנין סמוך אחר חצות היום או תפילה לפני חצות אחרי זמן תפילה ביחידות

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה תפילת שחרית אחרי חצות היום? אין כזה דבר, אלו ברכות לבטלה!

כמובן יהודי שואף תמיד לקיים את מצוות ה', ומקפיד על זמני קריאת שמע [שזו מצוה דאורייתא כמו שופר בראש השנה] וזמן תפילה [שהיא חובה דרבנן].

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון שיש שסוברים כך לגבי מקום אונס ולדעת הרמב"ם, אבל ודאי זה אינו העיקר להלכה אלא רק להמליץ טוב בעד מי שעושה כן, והעיקר הוא שאין לברך.