נדר להניח תפילין

שאלה:

נדרתי נדר שאני אניח תפילין בבוקר תוך כדי שקבוצת הכדורגל שלי ניצחה משחק חשוב ושכחתי מזה איך מתירים את הנדר?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

הנושא כאן אינו התרת נדרים, יהודים בכל הדורות מסרו נפש על הנחת תפילין, שהיא מצוה חשובה עד מאוד וחיוב גמור לכל יהודי, בדיוק כרגע אני קורא קצת בספר כף הקלע של יהודי ניצול שואה שמתאר כמה סיכנו עצמם באושוויץ תחת אימי הנאצים לקיים רגע אחד הנחת תפילין באיזו פינה, מי שנתפס היה דינו למות והם היו פטורים מחמת הסכנה, אבל לא ויתרו. אז אנחנו היום נוותר חלילה? נהייה יהודים גאים ונקיים זאת בכל יום. קח את זה על עצמך ברצינות ותראה רק טוב.

בהצלחה רבה מאוד.

[לגבי השאלה האם השבועה חלה וצריכה התרה, זה תלוי מאוד בניסוח, אם היא כוללת שזה יהיה דוקא בבוקר וכך יש כאן איזו תוספת על מצות התורה שלפיה אפשר גם בצהריים, אזי יש כאן שבועה, ואם היא רק היתה על עצם זה שתניח בכל יום, אתה מושבע על כך כבר מזמן מתן תורה ואין משמעות מחייבת לשבועה, כמבואר בגמרא בנדרים ח עמוד א].