מת מצווה

שאלה:

הגמרא דנה בנושא של אדם שמצא קבר בודד איך הוא בודק אם זה שכונת קברים ואם לא הרי שיש להניח שהמת נקבר באופן זמני ומותר לפנותו. מה שלא הבנתי בזה הוא למה לא חוששים שזה מת מצווה שקנה מקומו?

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם לא צריכים לחשוש למת מצווה שהיה משום שאינו שכיח כלל. בנוסף, הדין הנ"ל הוא דין כללי, ואילו מת מצווה שקונה מקומו הוא מתנאי יהושע בשעה שהנחיל את הארץ כמבואר בב"ק פא, כלומר, הדין קיים רק בארץ ישראל.