קריעה בתשעה באב בכותל המערבי

שאלה:

האם לנוהגים שלא לקרוע על הכותל המערבי בימים שאין בהם תחנון, תשעה באב גם הוא בכללם?

תשובה:

גם על עצם הענין הזה שביום שאין תחנון לא קורעים רבו הדעות, אבל ודאי שזה לא יכול להיות נכון לגבי תשעה באב עצמו, שאין לך יום מתאים לקרוע בו ולהתאבל בו על חורבן בית מקדשנו יותר מזה.

מקורות:

יש שנהגו שלא לקרוע בכל יום שאין אומרים בו תחנון. אמנם בס’ הליכות שלמה ח”ג פרק טו ארחות ההלכה הערה 45 כתב בשם הגרש”ז אויערבך שאין למנהג זה כל מקור, אבל בס’ ארץ ישראל סי’ כב אות יא שאין לקרוע בערב שבת אחר חצות וביום הפורים, וכ”כ בשו”ת בצל החכמה ח”ה סי’ יב, ולדבריהם אף בראש חודש אין לקרוע, ובשו”ת אגרות משה או”ח ח”ה סי’ לז כתב שאף שאין מקור למנהג זה – אין לשנות.