הכשרת כלי צליית כבד

שאלה:

שלום וברכה.
מעשה שהיה: מסעדה עם הכשר בית יוסף צולים כבד בשיפוד שמיועד רק לזה בלי להכשיר בין הצליות.
רב שאחראי על הכשרות אמר שלספרדים מותר כך לכתחילה, לאשכנזים מותר בדיעבד.
האם הרב מאשר פסק כזה?

תשובה:

חובה להכשיר את כלי צליית הכבד. לבני ספרד נהגו להתיר אבל לכתחילה ודאי יש להכשיר, ולבני אשכנז ההכשרה היא מעיקר הדין.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מליחה סימן עו סעיף ד

יש מי שאוסר לחתוך בסכין צלי שאצל האש שלא נמלח, כל זמן שאינו נצלה כל צרכו, מפני דם שנבלע בסכין. ויש מי שאוסר השפוד שצלו בו בשר בלא מליחה. ויש מי שהורה שאסור להשהות הצלי על השפוד לאחר שהוסר מן האש, לאחר שפסק הבשר מלזוב, שמא יחזור הבשר החם ויבלע ממנו. ויש מתירין בכל זה, וכן המנהג להתיר.  רמ"א: (ואנו נזהרין לכתחלה, ומתירין בדיעבד) (מהרא"י והגהת ש"ד ואו"ה כלל ל"ז).