לקחת קבצים מהמעסיק

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
אני מועסק ע"י משרד רו"ח ובמסגרת התפקיד מבצע עבודות כלכליות עבור לקוחות המשרד. "כלי העבודה" שלי הם קבצי אקסל שקיבלתי מהמעסיק ושיפרתי במהלך שנות העבודה אצל המעסיק.
השאלה – האם אני יכול להשתמש בקבצי אקסל הללו המכילים נוסחאות פשוטות (את רוב הנוסחאות אני יודע להרכיב בעצמי) לצורך הפקת הכנסה צדדית (כמובן שלא בשעות העבודה) או שמדובר בקניין של המעסיק וחל איסור להשתמש בקבצים הללו?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה יכול להרכיב את הנוסחאות בעצמך, מותר לך להשתמש בקבצים שעשית בעבודה עבור המעסיק. כיון שאין משמעות לקבצים שיש למעסיק אם אתה יכול לעשותם לבדך.

בהצלחה.