קרן הוכשטיין שגובים עמלת אשראי

שאלה:

שלום וברכה לרב, אני רוצה לקחת הלוואה מהגמ"ח לקמן.
זה מה שהם מציעים האם צריך היתר עסקה? (בגלל עניין האשראי?)
ואם כן האם אני רק צריך לוודא שיש להם כזה או שעלי לעשות גם משהו בנושא. אני לא בקיר בדיני היתר עסקה כ"כ

חשוב לי מאוד המענה תודה מראש!!

גמ"ח קרן הוכשטיין
כתובתינו: רח המלך ג'ורג' 31 במרתף.
שעות פעילות: בכל ימי שני בין 17:00-19:00 בלבד. לא פתוח בחגים וימי חול המועד. בחנוכה פתוח.
הלוואות ניתנות לזוג, עד 20000. לפי המסגרת הפנויה בכרטיס האשראי.
ההלוואה תופסת מסגרת על כל סכום ההלוואה, לא על סכום ההחזר החודשי.
להלוואה עד 20000₪ ניתן מקסימום של 16 תשלומים.
ישנה עמלה חד פעמית של חברת האשראי בסך 0.85% מסך העיסקה לרוב כרטיסי האשראי.
לא ניתן לקבל הלוואה נוספת בשום תנאי עד שהיתרה מהלוואות קודמות עומדת על מתחת ל5000₪.
לא ניתן לברר יתרות אצלינו, רק מול חברות האשראי.
ניתן לפרוע את ההלוואה מוקדם מול חברת האשראי בלבד. הכסף יגבה על ידי חברת האשראי אך יועבר לגמ"ח לפי תנאי התשלום שנקבעו מראש ועל כן פירעון מוקדם אינו מאפשר לקיחת הלוואה נוספת, זה רק מפנה את מסגרת האשראי.
על מנת לקבל הלוואה יש להגיע עם
1. תז עם ספח
2.כרטיס אשראי על שמכם עם מסגרת פנויה. יש לדעת כמה פנוי במסגרת.
3. קוד הסודי של כרטיס האשראי
4. ניתן לקבל הלוואה לאדם אחר רק אם הוא או היא מופיעים בתז או בספח של תז של האדם שמגיע לגמח. יש להגיע עם שני ת.ז גם של מי שמגיע וגם של בעל כרטיס האשראי עם הספחים שמוכיחים את הקשר בין בעל הכרטיס לשליח שהגיע במקומו. אין חריגים!!
בעל כרטיס האשראי צריך להיות זמין לשיחת טלפון. אם תנאים אלה לא מתקיימים לא תינתן הלוואה לשליח!!!
הכסף ניתן בצ'ק ע"ש בעל כרטיס האשראי, הצ'ק "למוטב בלבד" עם קרוס, אינו סחיר ואינו ניתן להעברה. הצ'ק להפקדה בחשבון הבנק בלבד.

תשובה:

שלום וברכה,

קרן הוכשטיין מלווים סכום כסף וגובים באותו מעמד את הכסף מהאשראי בעשרים תשלומים ללא ריבית. אלא שהקרן גובים מהלווה את ההוצאות שהם צריכים לשלם לאשראי בגין הסליקה באשראי. וכיון שמדובר רק בהוצאות שהם מוציאים לטובת הלווה אין בכך איסור ריבית. ככל הוצאות בגין ההלוואה שמותר למלווה לגבות מהלווה, כמו שמצאנו שמותר למלווה לגבות הוצאות כתיבת השטר מהלווה. מלבד זאת שיש לקרן הנ"ל היתר עסקה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן לט סעיף לז מבואר שהלווה נותן שכר הסופר. מבואר שכל הוצאה שיש למלווה בגלל ההלוואה, מוטל על הלווה ואין בכך איסור ריבית. ולמרות שהשטר הלוואה נכתב לטובת המלווה שיהיה לו ראיה על ההלוואה, מטל על הלווה.