תפילת שחרית

שאלה:

שלום רב.
אם קמתי מאוחר בבוקר בסמוך לסוף קריאת שמע ואני מאוד ממהר לצאת לאנשהו, כיצד עליי לנהוג?
האם יכול להגיד שמע בלי תפילין וטלית ואחר כך להשלים את שאר חלקי התפילה כולל הנחת תפילין?
או להניח תפילין ולהגיד שמע ובהמשך להשלים את התפילה ללא טלית ותפילין?

תודה

תשובה:

למה לא להניח פעמיים תפילין? תאמר קריאת שמע עם תפילין, ואז תלך לאותו מקום דחוף [??] ואחר כך תניח שוב תפילין ותתפלל. כמובן זו צורה של שעת הדחק גדול, צורך רפואי וכדומה.