נטל ידיים שחרית וחזר לישון – האם מברך?

שאלה:

שלום וברכה אם חזרתי לישון אחרי נטילת ידיים שחרית כחצי שעה לפני שברכתי על הנטילה ואשר יצר הפסדתי את הברכה? כי לכאורה היה הפסק בשינה! תודה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך בעצם עשויה להיות נכונה גם לכל מי שהיה ער בלילה, ובכלל לא נטל, מה יעשה?

במשנה ברורה כותב שהברכה היא על הנטילה הסמוכה לתפילה, ולכן, כיון שחזרת לישון ואז קמת והלכת מן הסתם שוב לשירותים, אז על הנטילה הזו לנקיות משירותים אתה מברך על נטילת ידים כי היא זו המכינה לתפילה [ולדעת הרשב"א בלאו הכי זה צריך להיות סמוך].

מקורות:

ראה משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סימן ד.