הליכת התעמלות ב 3 השבועות

שאלה:

שלום, ידוע לי שאסור לשמוע מוזיקה בימים אלו של ימי בין המיצרים, רציתי לדעת האם יש מקום להקל לגמרי ולשמוע מוזיקה למרות האיסור כאשר המוזיקה היא לצורך ההתעמלות בלבד (הליכה מהירה של 10.5 קילומטרים במשך כשעה וחצי) בעוד שהמוזיקה נחוצה לי מאד כי היא נותנת לי קצב הליכה מהיר וללא המוזיקה ההליכה תהיה מאד איטית וללא תועלת. אציין גם שאיני שומע מוזיקה כלל בזמני החופשי אלא המוזיקה שאני מקשיב לה היא אך ורק בזמן ההליכה ואך ורק לכושר ולבריאות שלי. שוב, זאת מוזיקה לועזית קיצבית מאד וזה גם משמח בזמן השמיעה, אך המוזיקה נותנת לי כח ומרץ ואנרגיה לבצע את ההליכה המהירה כדי להוריד במשקל ונותן לי כושר ובריאות, ואילולי המוזיקה ההליכה תתארך מאד ותהיה נורא איטית ולא אפיק מכך שום תועלת בריאותית, אולי רק מעט מאד. האם במצב כזה אוכל לשמוע את המוזיקה למשך זמן ההליכה בלבד? מוסיקה קולית בלבד לא תיתן לי שום תועלת גם ולא אוכל לעשות את ההליכה באופן מועיל. ועוד, יש לי הפרעה נפשית הפרעה דו קוטבית והתרופות שאני נוטל מידי לילה גורמות לי לעלות במשקל / השמנה ולכן ההליכה הזאת משמעותית ונחוצה לי מאד.

תשובה:

שלום וברכה

יש להקל בהחלט שתוכל לשמוע מוזיקה בשעת ההליכה.

היתר זה כרגע הוא לך לבד, ואין למעיינים להקיש ממנו לאחרים ללא התייעצות פרטנית עם רב.