שאלות בנושא נט"י ורוח רעה

שאלה:

שלום הרב, יש לי כמה שאלות לגבי נטילת ידיים:
1.באילו מקרים צריך ליטול ידיים חוץ מאשר בבוקר / לאחר שינה ולפני סעודה? מתי חייבים ליטול ממש ולא מספיק לשטוף? לדוגמא – הבנתי שצריך ליטול אחרי שקוצצים ציפורניים, אבל הבנתי שלא חייבים ליטול ממש עם כלי ואפשר בדרך אחרת כלשהיא. ואם סתם תולשים ציפורן שנשברה, צריך לעשות משהו? ואם תולשים עור וכו', גם אז יש בעיה?
2.מה הדין כאשר אדם נטל ידיו ובספק אם נטל כראוי?
3.האם יש מקומות שאם אדם נגע בהם במהלך הנטילה, לא עלתה לו?
4.מה צריך לעשות כאשר מטפטפים מים מיד לאחרת בזמן הנטילה? וכאשר יד נוגעת באחרת בזמן הנטילה?
5.האם יש בעיה אם נגע בדברים מסוימים לאחר שנטל והידיים עוד לא התייבשו לגמרי?
6.מה הדין בנטילה מכלי מלוכלך מעט, שלפעמים מתערבבים קצת לכלוכים במים? והאם יש בעיה כשיש קצת סבון במים / על הידיות?
7.מה צריך לעשות עם אלכוג'ל שהיה במיטה / תחת המיטה?
8.מה הדין בדברים שנשארו בכיס בזמן השינה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אחרי גזיזת ציפורניים יש ליטול שלוש על כל יד לסירוגין כמו בבוקר, אחרי שירותים יש בזה מחלוקת בין הפוסקים כמבואר במגן אברהם בתחילת סי' ז, המחמיר ליטול שלוש תבוא עליו ברכה אבל מן הדין די בפעם אחת על כל יד. יש עוד מקרים, כמו היוצא מבית הקברות ועוד.

2. לחץ מיותר זה דבר לא בריא, אם נטל ידיו הכל בסדר.

3. לא הבנתי.

4. ראה כאן בהרחבה.

5. לא יגע  בדיו של חברו שעדיין לא נטל – בנטילת ידים לסעודה.

6. אין בעיה. ולהזהר מלחץ מיותר.

7. אפשר להשתמש.

8. אין כל בעיה, רק לגבי אוכל הקפידו שלא יהיה תחת המיטה בזמן השינה.