נטילת ידיים בבוקר

שאלה:

שלום
אישתי איננה מקפידה על נטילת ידיים של בוקר אלא רוחצת באופן רגיל.
האם בכך מעבירה את הטומאה הלאה כאשר מכינה אוכל לילדים או מחליפה טיטול שוטפת להם פנים וכו'
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה.

תשובה:

אם היא לא נוטלת שש פעמים אכן זו בעיה. בדרך כלל במהלך היום פחות מקפידים על כך בדיעבד, כי מן הסתם יש להניח שכבר יצא לה לרחוץ את הידים שלוש פעמים, ויש ראשונים שסוברים שכלי אינו מעכב כמובא בבית יוסף סימן ד', אבל מיד בבוקר כשרחצה פעם אחת, זו בעיה. המאכל שאי אפשר לרוחצו בדיעבד אינו נאסר באכילה כמובא במשנה ברורה שם, אבל כדאי לבקש ממנה בעדינות שכן תיטול ידים כהלכה אם זה אפשרי.