זיפות גג משותף

שאלה:

בבנין שלנו, אין גישה לגג רק לבעל הדירה העליונה, ואנו משתמשים רק בפינה אחת של הגג, שבו מונח הדוד שמש שלנו, ואילו כל שאר הגג, משתמש בו בעל הגג, שבנה שם יחידת דיור ומרפסת.
האם כל הדיירים צריכים להשתתף בכל הזיפות, או רק בהוצאות של הפינה של דודי השמש?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לי חוסר הבנה בשאלתך, בחלק שהשכן בנה יח"ד ומרפסת לא צריך זיפות כיון שיש שם בנייה.

בחלק של הגג שבנה שם יח"ד ומרפסת, זה שטח פרטי שלו והוא לבדו צריך לתקן את הזיפות. ושאר הגג ששייך לכל השכנים, כל השכנים חייבים לתקן. ולא רק במקום שמונחים הדודים אלא כל הגג שבבעלות כל השכנים חייבים כל השכנים לתקן.

בהצלחה.