הפרשת חלה – עיסה שדעתו לחלקה לסוגים שונים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
יש לי גמ"ח הפרשת חלה. אני קונה בצק של 3.5 קג (זו הכמות שנתנת לקניה) שטרם הופרשה ממנה חלה. מפרישה חלה בברכה ואז כל שבוע נותנת את הבצק למשפחה אחרת. בזמנו אישרתם לי את כל התהליך.
בכל אופן שכחתי לשאול אתכם פרט אחד: המשפחה שמקבלת את הבצק אופה אותו בשלמותו עפי הוראתכם ורק אחכ מחלקת או מקפיאה. השאלה: האם היא יכולה לאפות מהבצק דברים שונים: חלות, עוגות, לחמניות וכיוצב או שחייבת מכל הבצק לאפות רק מן אחד?

תודה רבה!

תשובה:

החזון איש החמיר שאם הכוונה לאפות בזה דברים שונים שמקפיד שלא יתערבו, כמו חלות ועוגות, ואין בכל אחד מהחלקים שיעור חלה, העיסה פטורה מהפרשה. אמנם יש שפקפקו בזה, אבל כדאי שאכן תתני את זה לאנשים שרוצים לאפות רק חלות ולחמניות או רק עוגות.

מקורות:

חזון איש זרעים ליקוטים סי' ב ס"ק ב,ג.