ברכה על הרים גדולים – שכח לברך אם מברך כשרואה שוב תוך ל' יום

שאלה:

מי שהיה בחו"ל וראה את הרי האלפים אך שכח לברך ברוך עושה מעשה בראשית כמו שנפסק בשו"ע סי רכד שמברך על ההרים הגבוהים,האם יכול לברך כל שהוא בתוך שלושים יום?

תשובה:

כוונתך מן הסתם לסימן רכח.

בביאור הלכה סימן ריח מבואר שגם אם לא בירך בפעם הראשונה שראה אינו מברך בפעם השניה שרואה בתוך ל' יום, ולפלא מה שכתב בזה בס' מנחת שלמה ח"א סי' עד.

טיול נעים.